lunes, 27 de agosto de 2012

...I VA D'ESPOLIS...?

Espoliar és desposseir a algú d'allò que li pertany :

  • La pel.lícula -El tren- ens mostra l'espoli d'uns bens culturals, com a botí de guerra. Adjunto adreça: http://youtu.be/1Boo6bVxu8g                         
  • En la pel.lícula - El niño con pijama de rayas- podem veure a un nen desposseït, espoliat d'allò que més profundamnet li pertany, la infantesa, l'amistat, la LLIBERTAT...


  • En Jordi Bilbeny, historiador, ens parla d'un altre tipus d'espoli: de l'apropiació, amb finalitat lucrativa i colonitzadora, d'una propietat històrica- en Cristòfol Colom-.
I... no és un ESPOLI de nacions i estats el que passa actualment...?.


Un banc deixa diners a un interés molt alt per por a que no els tornin el crédit. El país que reb el prèstec queda ofegat perque tots els diners que es tenen que invertir en el país serveixen per pagar interessos al banc, institucions i polítics. L'Estat a qui reparteix els diners és als bancs perque tinguin LIQUID i mentrestant van exprimint el poble...
...

domingo, 5 de agosto de 2012

LES APARENCES ENGANYEN


LA FORMA, aparença externa, vestit per la  presentació social, és aquella  manera tan discriminatòria que s'ha establert com a  acceptada i regla única, des de la clase dominant.
  • Per què solament representa respecte el vosté i no el tú?. El respecte no hauria d'estar condicionat a la paraula sinò al comportament i a l'actitud enfront de l'altre.
  • Per què el "traje y corbata" és la única forma correcte en el Parlament i en les grans celebracions protocolàries? 
  • Per què l'obediència, sovint, està per damunt de la llei i aquesta per damunt de la justícia? (Exemple: "señor, sí señor..." que tantes vegades escoltem en pel.lícules EEUU i etc...)
 Adjunto trailer de la pel.lícula: "Algunos hombres buenos".









EL FONS, origen i contingut de  la forma, és aquella
 imposició súbtil de la clase dominant i colonitzadora des de  fa  segles que s'ha estés arreu del món (si bé en alguns llocs no ha arrelat del tot), i ha passat a ser norma no escrita però estampada a l'inconscient.