domingo, 18 de noviembre de 2012

LA LLEI...?


Què sospesa la llei? Els interessos dels governants que la fan o les necessitats del poble que governen? En el primer cas, els governants fan d’amosen el segon, són gestors.







Feta la llei, feta la trampa.







En les lleis, seny i rauxa, hauria de ser l'equilibri de la balança.       






OBEDIÈNCIA...?







Obediència de tots els estaments de l’Estat a  una  promesa  feta, sigui  o  no  justa, mentre sigui legal i doni poder.
Obediència dels governants als mercats..?
Els polítics i governants són deutors dels bancs i fan que tot allò que el Banc els ha prestat sigui retornat amb els diners dels ciutadans a fi de que el Banc no s’enfonsi (?¿).
Els polítics tenen  amb  els  bancs  un  pacte  de silenci. I mentrestant els bancs fan d’escanyapobres amb total impunitat i això és l’obediència.

L’obediència no és altra cosa que submissió.







ON ÉS LA JUSTÍCIA...?






                     Adjunto adreça web :
                     Justicia para todos - 
                     Vìdeo Dailymotion

jueves, 8 de noviembre de 2012

GESTORS O AMOS...?

Què són els polítics que ens governen, gestors o amos...?

El govern és qui té la responsabilitat de fer de gestor de l'estat sense considerar que ne's l'amo. Quan les funcions es tergiversen i l'estat passa a formar part de la seva finca particular, passant de gestor a amo, els ciutadans en surten perjudicats i les institucions pateixen un retrocés. La democràcia només ne's de paraula, de fet és una DICTADURA
Quan es forma el nou govern i es prometen els càrrecs, qué és el que es promet?. El "SILENCI"...? i torna a plantejar-se aquella qüestió: l'obediència està per davant de la llei i la llei per davant de la justícia...?

miércoles, 19 de septiembre de 2012

UNA QUIMERA...?

 Una democràcia  pot ser una QUIMERA...?

Democràcia:
1. Govern en què el poble exerceix la SOBIRANIA.
2. Es manifesta pel dret d'anar a votar.
3. El vot porta incrustat els valors de justícia, igualtat i poder de decisió del poble.
4. El compromís, del qui guanya, és el de complir el programa sense interessos partidistes.



Per conviure en democràcia ens emparem en una constitució (uns acords que ens comprometem a complir).
Aquests acords no són inamovibles (o no deuen ser inamovibles).
Trepitjar a un poble en nom de la Constitució, en democràcia, és un escàndol i una auténtica perversió...
Ser major d'edat vol dir estar decidit a caminar sol, asumint les conseqüències que comporta.




...

lunes, 27 de agosto de 2012

...I VA D'ESPOLIS...?

Espoliar és desposseir a algú d'allò que li pertany :

  • La pel.lícula -El tren- ens mostra l'espoli d'uns bens culturals, com a botí de guerra. Adjunto adreça: http://youtu.be/1Boo6bVxu8g                         
  • En la pel.lícula - El niño con pijama de rayas- podem veure a un nen desposseït, espoliat d'allò que més profundamnet li pertany, la infantesa, l'amistat, la LLIBERTAT...


  • En Jordi Bilbeny, historiador, ens parla d'un altre tipus d'espoli: de l'apropiació, amb finalitat lucrativa i colonitzadora, d'una propietat històrica- en Cristòfol Colom-.
I... no és un ESPOLI de nacions i estats el que passa actualment...?.


Un banc deixa diners a un interés molt alt per por a que no els tornin el crédit. El país que reb el prèstec queda ofegat perque tots els diners que es tenen que invertir en el país serveixen per pagar interessos al banc, institucions i polítics. L'Estat a qui reparteix els diners és als bancs perque tinguin LIQUID i mentrestant van exprimint el poble...
...

domingo, 5 de agosto de 2012

LES APARENCES ENGANYEN


LA FORMA, aparença externa, vestit per la  presentació social, és aquella  manera tan discriminatòria que s'ha establert com a  acceptada i regla única, des de la clase dominant.
  • Per què solament representa respecte el vosté i no el tú?. El respecte no hauria d'estar condicionat a la paraula sinò al comportament i a l'actitud enfront de l'altre.
  • Per què el "traje y corbata" és la única forma correcte en el Parlament i en les grans celebracions protocolàries? 
  • Per què l'obediència, sovint, està per damunt de la llei i aquesta per damunt de la justícia? (Exemple: "señor, sí señor..." que tantes vegades escoltem en pel.lícules EEUU i etc...)
 Adjunto trailer de la pel.lícula: "Algunos hombres buenos".









EL FONS, origen i contingut de  la forma, és aquella
 imposició súbtil de la clase dominant i colonitzadora des de  fa  segles que s'ha estés arreu del món (si bé en alguns llocs no ha arrelat del tot), i ha passat a ser norma no escrita però estampada a l'inconscient.


sábado, 28 de julio de 2012

ELS GRANS TAURONS

Bancs, polítics i institucions creades per fer Estat...per què  GRANS  TAURONS?
ncs, polítics i institucions creades per fer Estat...per què  GRANS  TAURONS?

  • Perquè s'ho mengen TOT i fins ara no té efectivitat que els posin en qüestió.(Cas rar el d'Islàndia).
  • Perquè el BCE recauda diners de tots els ciutadans i els reparteix els seus afins, els bancs, per fer l'engreix i així tenir més força per manar i sotmetre, amb la falsa explicació que, sense "inflar diners", el món no funcionaria.
  • Perquè sent l'Estat el recaudador dels impostos i els polítics els seus gestors, són qui juntament amb les institucions creades per fer Estat: jutges, militars... i la institució de l'esglèsia es mengen la major part del diner públic que hauria d'estar al servei dels ciutadans.




És cert, però, que són els bancs que donen crédits. Ara bé quan els polítics passen a estar al servei de qui els ha donat el crédit  la seva funció és perversa. En el nostre sistema, sense crèdit, no es pot funcionar però sense canviar els qui dirigeixen i els qui donen crèdits, els ciutadans, ens en anirem a "pique".  

Els bancs, degut a aquesta perversió, han facilitat que hi hagi grans LOBIS, capaços de trastocar, trasbalsar i capgirar el món. Mentrestant els ciutadans som "carn de canó" per totes les seves malifetes.
Adjunto trailer de la pel.lícula: MARGIN CALL



Mentre no hi hagi una renovació radical de bancs, banquers, polítics i de les institucions que fan l'Estat, el sistema tindrà una agonia llarga i pel camí hi hauràn moltes morts innocents...

domingo, 1 de julio de 2012

LES RUÏNES DE LA HISTÒRIA





Després d'arribar i passar per :  El Diluvi Universal, Mesopotàmia, Babilònia, Pèrsia...Grècia, Roma...ens trobem avui completant les ruïnes .

Fora llapís, paper, escrits a mà. Fora llibres... i fora bibliotèques?.

Anem arribant a fora àgores on la gent conversa i es relaciona i on no solament s'intercanvia informació...

Fora arbres sans, fora aigua neta, fora aire respirable...

Fora estats amb identitat i fora no discriminació.

Fora els pobres. Tota la terra, dels  quatre rics?...i dels bancs?...

Cap on anem?. Cap els bitllets inexistents i/o circulant per " l'aire"?.

Això sembla ser l'última parada...amb l'ésser humà com a protagonista...


Adjunto adreça web del video: ¿ qué será de la tierra sin el ser humano?
http://youtu.be/6pgetELUVG8





jueves, 28 de junio de 2012







EL  SENYOR  ALZHEIMER


.- Com es deia? Preguntà en Lluís


.- Lola, li respongué son germà.


.- Ah!... si,  ja me'n recordo, era la meva veïna.


.- Germà! la Lola era la teva dona.


.- Vinga home! Ara no em confonguis, si jo no 
   m'havia casat mai.


.- Pare...!


.- Vaja! Ara em surt una filla...Tots esteu en contra  
   meva. Si jo, a tu, mai t'havia vist.




Va ser en aquell precís moment quan tots els presents es varen quedar gelats i un espés silenci va envahir tota l'estança...





lunes, 25 de junio de 2012

COM BÈSTIES CARRONYAIRES ?

Les bèsties carronyaires tenen l'estomac preparat per poder pair, però quan es tracta dels humans carronyaires, què tenim preparat ?... la consciència  emborratxada oferint-li la justificació del bé comú;


l'ajuda al manteniment d'un sistema que sembla no pot tenir recanvi; l'engany de que la finalitat justifica els medis o bé que és millor una llarga agonia a una mort de cop....
Adjunto diapositives que he rebut i m'han fet reflexionar.

https://picasaweb.google.com/110761926032314084636/NATLOC

També m'ha fet pensar en altres carronyaires: nazis, inquisidors, tribunals a Guantànamo, els mercats financers... però tot això ho deixarem per un altre moment.

lunes, 18 de junio de 2012

MONEY, MONEY...

MONEY, MONEY...

El capitalisme es vol preservar costi el que costi i sembla que no tenim cap recanvi...
El comunisme està descartat. El tenim encara present...i ja n'hem ben vist el resultat...
L'ecologisme està en desenvolupament i el resultat encara no és visible, però en el món actual crec que és el que "té més cara i ulls". Respon a les necessitats de la TERRA si pensem en el futur...però de moment no interessa perquè no produeix d'inmediat.



Estem aferrats al capitalisme no només per la por al desconegut sinó i sobretot per  l'ambició de tots aquells que s'estàn farcint "les butxaques" i que d'una u altra manera ens dirigeixen amb el lema de -treballar per els ciutadans...-(?).  Moltes  vegades  penso  que  aquests  que  tenen  tant  de poder i els estris adequats : Banc Central, FMI, Banc Mundial, Reserva Federal... el podrien utilitzar per fabricar diners i envair-nos a tots. Així amb aquest moviment el capitalisme  és "veuria les orelles" i podriem tirar uns quants anys més(?).
La crisi capitalista no és ni de "l'estirar més el braç que la màniga", ni de la manca de productivitat, ni de la idiosincrasia dels països del Sur, sinó que no hi ha MONEY perquè se l'han embutxacada TOTA uns quants: bancs i banquers, polítics i empresaris sense cap tipus de consciència del bé comú.
 El capitalisme ja no dona més de sí ja que no té els estris per poder construir una "torre" que arribi fins el cel, que seria el seu  objectiu : pujar, pujar, escalar sense fí...
Insisteixo, la única sol.lució és: fabricar MONEY, envair-nos a TOTS i continuar amb el joc fins que torni a caducar.







viernes, 25 de mayo de 2012

LA MEMÒRIA DELS ELEFANTS

 

Des de l'anada del monarca pels països africans, els elefants han estat els protagonistes, i amb raó, bé sigui pel suc que se n'ha tret , bé sigui  per les conseqüències cara a la opinió pública respecte a la vida "privada" d'aquells que viuen del diner públic i que parlen d'exemplarietat, com si el poble visqués en époques passades, quan es mirava els potentats per imitar les seves vides i així sentir-se més aprop d'ells en el rang social, que no pas en la "butxaca", i sense pensar que eren uns tramposos quan s'exhibien.   
Recordant el que diuen de la memòria dels elefants i que tan bé ens va il·lustrar la antiga pel.lícula -La senda de los elefantes- algú amb molt d'encert, ha estampat  un video titulat  "Els elefants enfadats". Està fet amb humor però que cadascú en tregui les seves pròpies conclusions, i....a continuació us inserto el video.



QUI FABRICA LES LLEIS?

La pel.lícula “Criadas y Señoras” em va fer aflorar de nou la qüestió sobre la “fabricació” de les lleis i se’m van presentar una sèrie d' interrogants...






1.-   Per què les lleis no es basen en el sentit més comú i més universal dels drets 
     humans?
    2.- Per què en una societat de blancs i negres, les lleis les fabriquen els blancs  
         per defensar-se dels negres, sometre’ls, castiga’ls, utilitza’ls i mai per tracta’ls     
         com a iguals?
    3.- Per què s’utilitza la lletra o la interpretació de la llei a gust de qui l’aplica?
    4.-  Per què les lleis són corporativistes?

Les lleis protegeixen els jutges suprems no elegits i a qui ningú con- 
trola, investiga, censura ni sanciona malgrat que el savi sentit comú
faci dubtar de la seva imparcialitat.

Els aplicadors de la llei, que defensen i a qui obeeixen?